Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش برنا از اراک ، مجید ثاقبی در همایش درس‌هایی از زلزله کرمانشاه که به همت سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی و در دانشگاه صنعتی اراک برگزار شد، با اشاره به زلزله 7.3 ریشتری که در آبان ماه سال گذشته در استان کرمانشاه به وقوع پیوست، افزود: متاسفانه این حادثه خسارات زیادی را به بار آورد و تعداد 621 نفر کشته و در حدود 10 هزار نفر مجروح بر جای گذاشت و تعداد بیش از 70 هزار نفر نیز سرپناه خود را از دست دادند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ثاقبی زلزله‌ها را آزمایشگاهی برای شناسایی نقاط قوت و ضعف بشر در رویارویی با این پدیده طبیعی دانست و گفت: اگرچه زلزله‌ها خسارات و هزینه‌های زیادی را به لحاظ انسانی و مالی به بار می‌آوردند، اما عاقلانه‌ترین کار پس از وقوع این حادثه تحلیل و بررسی آن و پیدا کردن راه‌های همزیستی با این رخداد طبیعی است .

وی با بیان اینکه زلزله اخیر در استان کرمانشاه با دیگر زلزله‌های به وقوع پیوسته در کشور از جهاتی متفاوت است، اضافه کرد: از آنجایی که زلزله‌های گذشته معمولا در مناطق روستایی و نواحی کوچک به وقوع پیوسته‌اند و ساختمان‌های تخریب شده طبق اصول مهندسی ساخته نشده بودند، نمی‌توانند معیار خوبی برای شناسایی نقاط ضعف و قوت ما و طرح‌های اجرایی توسط سازمان نظام مهندسی باشند .

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی ادامه داد: به عقیده بسیاری زلزله کرمانشاه، اولین زلزله مهندسی در کشور ما بوده است و بسیاری از ساختمان‌هایی که براساس استاندارهای مهندسی و اصول نظام مهندسی ساخته شده بودند، در معرض آزمایشی جدی قرار گرفتند؛ به همین دلیل درس گرفتن و استفاده از تجربیات زلزله کرمانشاه بیش از پیش دارای اهمیت است .

ثاقبی با مقایسه آمار تلفات انسانی زلزله بم و کرمانشاه گفت: اگرچه زلزله بم با شدت 6.6 ریشتر زمین را به لرزه درآورد، اما جان بیش از 26 هزار نفر را گرفت و درمقایسه با تعداد 621 کشته در زلزله اخیر کرمانشاه تلفات زیادی را برجای گذاشت. این کاهش آمار تلفات نشان‌دهنده تغییرات خوبی است که در زمینه فنی و اصول ساخت و ساز اتفاق افتاده است .

وی ادامه داد: در پس هر خطای فنی یک سوء مدیریت نهفته است و در پس هر سوء مدیریت نیز یک خطای سیاست‌گذاری وجود دارد و بر این اساس هدف اصلی ما از برپایی این همایش بررسی و تحلیل مسائل فنی و خطاهای رخ داده در این زمینه است .

رئیس سازمان نظام مهندسی استان مرکزی امیدواری کرد تا در همایشی بتوان به بررسی مسائل مدیریتی وسیاست‌گذاری به دور از حاشیه‌های معمول در این زمینه پرداخت . 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استان مرکزی زلزله زمین ساخت و ساز برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۳۶۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور

محمدحسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در نشست ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه، از حادثه‌خیز بودن کشور ایران و به تبع آن استان‌های کشور یاد کرد و گفت : از ۶۶ مخاطره طبیعی و ساخته دست انسان که در جهان شناسایی شده، ۴۴ مورد آن در کشور ما نیز رخ می‌دهد.

وی سیلاب، زلزله، فرونشست زمین، آتش‌سوزی، سرمازدگی، خشکسالی، رانش زمین و ریزگرد‌ها را چند مخاطره اصلی و مهم در کشور اعلام کرد که از بین آنها سیل و زلزله اهمیت دو چندانی دارد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور یاد کرد که حدود یک پنجم آنها بزرگی بیش از چهار ریشتر دارد و افزود: در برخی سال‌ها که شاهد وقوع زلزله‌های بزرگی مثل زلزله بم، زلزله کرمانشاه و... در کشور بودیم، تعداد زلزله‌های سالانه به ۲۰ هزار مورد نیز رسیده است.

نامی با تاکید بر لزوم مقاوم سازی ساختمان‌ها در برابرزلزله با توجه به فراوانی وقوع آن در کشور، اظهار کرد: باید سازه‌ها بگونه‌ای ساخته شود که در برابر زلزله‌های هشت ریشتری مقاوم باشد و اماکن حساس و حیاتی کشور نیز بتوانند در برابر زلزله‌های ۱۰ ریشتری مقاومت کنند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از اهمیت افزایش ضریب بیمه در منازل مسکونی شهری و روستایی برای مقابله با بلایای طبیعی هم یاد کرد و با اشاره به هزینه بالای بیمه یک ساختمان مسکونی در مناطق شهری، افزود: باید به سمت راهکار‌های نوینی برویم که مردم بتوانند با هزینه کمتر منازل خود را بیمه کنند و از سوی دیگر هنگام بروز حادثه و خسارت، یک متولی مشخص برای پرداخت خسارت به آنها وجود داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: تمامی ساختمان‌های دولتی نیز باید بیمه داشته باشند و بالاترین رده یک دستگاه در برابر این موضوع مسئول است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه با اشاره به تغییرات آب و هوایی و تاثیرات آن در شکل‌گیری بحران‌ها، اظهارکرد: در این راستا، پیشگیری از وقوع بحران را در همه زمان‌ها و مکان‌ها به عنوان مهمترین اولویت در دستورکار قرار داده‌ایم. 

وی افزود: طی چندسال اخیر بویژه در سالجاری، شاهد وقوع سیلاب در برخی از مناطق کشور بودیم که اصلا انتظار سیلاب را در آن مناطق نداشتیم که این نشان می‌دهد که وقوع بحران‌هایی مانند سیلاب مربوط به زمان و مکان خاصی نیست، چرا که نظم آب و هوایی در جهان به هم ریخته است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • رفع مشکلات مدیریت بحران کرمانشاه در گرو ۴ همت اعتبار
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن | ویدئو
  • زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن را لرزاند
  • زلزله شدید ۶.۹ ریشتری این کشور را لرزاند
  • وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند