Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان:

به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان؛زلزله ۷ ریشتری کرمانشاه و پس لرزه های آن این روزها نه تنها این منطقه را به لرزه درآورده و باعث کشته شدن بیش از ۴۰۰ تن و زخمی شدن ۱۰ هزار نفر شده است و البته خسارت های سنگین مالی نیز در این منطقه بر جای گذاشته اما مردم و مسولان را نیز به لرزه درآورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران کشوری است که بر روی کمربند زلزله قرار دارد و هر ۵۰ سال یک بار یک زمین لرزه سهمیگن یکی از مناطق کشورمان را در می نوردد اما اینکه چه اندازه شهرهای ایران در ساخت بناها و ساختمان ها نکات ایمنی را رعایت کرده و می کنند و اینکه در صورت وقوع زلزله های بالای ۶ ریشتر چه اندازه مدیریت بحران در کشور می تواند اقدامات لازم را در اسرع وقت هم برای نجات جان افرادی که زیر آوار مانده اند و هم در اسکان موقت و دایمی آنها انجام دهد هم جای سوال است. هر چند مردم ما در این گونه حوادث نشان داده اند که حاضرند هر گونه کمک و امدادرسانی را به هموطنان آسیب دیده خود ارایه دهند اما نحوه مدیریت امداد رسانی ها چه از ناحیه مردم چه از ناحیه مسولان در حادثه زلزله کرمانشاه نشان داد که اگر چه این کمک ها دلسوزانه بود اما همچنان بایستی مدیریت بهتری صورت گیرد.

به گزارش شفقنا؛ کمک رسانی به آسیب دیدگان این واقعه در مناطق آسیب دیده کرمانشاه با مشارکت دستگاه های امدادی و خدمات رسان و همچنین نیروهای مردمی، بسیج، سپاه، ارتش و نیروی انتظامی از زمان وقوع حادثه تا این لحظه همچنان ادامه دارد.
چندین مقام کشوری و لشکری از جمله وزیران کشور، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به همراه قائم مقام این وزارتخانه، معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و فرماندهان کل ارتش و سپاه با هدف همدردی با مردم، برنامه ریزی خدمات، بررسی نیازمندی ها و نظارت بر کمک رسانی ها در این مناطق حضور دارند. استانداران و نمایندگان ولی فقیه در استانها با پیامهای تسلیتی برای بازماندگان آرزوی صبر کردند و کمک های امدادی از استانها نیز به مناطق زلزله زده همچنان در حال ارسال است.

آمارهایی از خسارات تا امدادرسانی ها

۴۳۲ کشته و ۹۳۸۸ مصدوم

بنا به گزارش هایی که خبرگزاری های ایرنا، ایسنا و مهر مخابره کرده اند، براساس اعلام مسئولان تا روز پنجشنبه زلزله غرب کشور۴۳۲ کشته و ۹۳۸۸ مصدوم داشته است. استاندار کرمانشاه عصر چهارشنبه در نشست ستاد مدیریت بحران استان در سرپل ذهاب گفت: تا فردا هیچ حادثه دیده ای نباید بدون چادر و سرپناه موقت باشد.

توزیع ۴۳ هزار دستگاه چادر امدادی

رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از توزیع ۴۳ هزار دستگاه چادر امدادی در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه خبر داد. معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی نیز از تامین ۹۰درصد روشنایی شهر سرپل ذهاب خبر داد و گفت: بیش از ۸۰ درصد شبکه های فشار ضعیف روستایی برق دار شد.

آسیب ۷ شهرستان و حدود ۱۹۰۰ روستا

وزیر کشور گفت: در زلزله دو روز پیش استان کرمانشاه ۷ شهرستان و حدود ۱۹۰۰ روستا آسیب‌ دیده‌اند . امدادرسانی در شهرها به ارتش واگذار شد و در روستاها به سپاه پاسداران، سایر دستگاه‌ها نیز در حوزه مسئولیت خودشان مأمور شده‌اند.عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی گفت: در ساعات اولیه حادثه به دلیل التهاب مردم و قطعی آب، برق و گاز، روند توزیع امکانات مناسب نبوده است. وزیر کشور ادامه داد: از صبح فردای حادثه تا آخر شب توانستیم حدود ۸۰ درصد گاز و برق مناطق حادثه‌دیده را وصل کنیم و تا الان نیز این میزان به ۹۵ درصد رسیده است. وی درباره وضعیت امنیتی و انتظامی منطقه حادثه‌دیده نیز تأکید کرد: در این رابطه هیچ مشکلی نداریم و گزارش خاصی هم از سرقت نبوده و فقط در برخی مسیرها امکانات را متوقف و توزیع کرده‌اند و آنچه که در رسانه‌ها تحت عنوان «راهزنی» مطرح شده، اصلاً صحت ندارد و در شأن مردم شریف و شهیدپرور آن منطقه نیست.

۱۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال پرداختی خسارت زلزله به بیمه گذاران

مدیرکل بیمه ایران در استان کرمانشاه گفت: امروز چهارشنبه میزان پرداختی خسارت زلزله به بیمه گذاران آسیب دیده سرپل ذهاب ۱۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال بود. مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه: بیش از ۳۱ هزار تخته چادر و حدود ۵۰ هزار تخته پتو به مناطق زلزله زده استان ارسال شده است.

توزیع پنج هزار و ۶۰۰ تخته چادر

فرمانده قرارگاه غرب ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: پنج هزار و ۶۰۰ تخته چادر و همزمان ۲۰ هزار پرس غذای گرم توسط نیروهای ارتش، بین زلزله زدگان توزیع شد.معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال‌احمر از ارائه ۹هزار و ۵۴۱مورد خدمات بهداشتی و درمانی مانند ویزیت، فوریت های پزشکی و خدمات به بانوان باردار به زلزله زدگان کرمانشاه خبرداد.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور: تا کنون چهارتیم ویژه از کارشناسان و مدیران سازمان برای تعیین میزان خسارات و تسهیل در امداد رسانی به مناطق زلزله زده غرب کشور اعزام شده است.مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو از اتصال شبکه آب منطقه ازگله (مرکز زلزله) خبر داد و گفت: هفت مجتمع آبرسانی روستایی که در حدود ۷۰ روستا را پوشش می دهند ترمیم شد.

بیمه بیکاری برای ١٠ هزار

ارسال ۲۲۲میلیون تومان کمک‌های مردم

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از برقراری بیمه بیکاری برای حدود ١٠ هزار نفر از زلزله زدگان کرمانشاه که بیمه تامین اجتماعی داشته و بیکار شده‌اند، خبر داد.مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره): ارسال ۲۲۲میلیون تومان کمک‌های مردم به صورت نقدی و غیر نقدی برای زلزله‌زدگان غرب کشور توسط این نهاد.مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۹ کشور از توزیع روزانه ۲۰۰ هزار عدد قرص نان میان زلزله زدگان استان کرمانشاه خبر داد.

انجام ۱۴۰۰ جراحی/ پیوند موفقیت آمیز قطع عضو

پیرحسین کولیوند رئیس اورژانس کشور از انجام هزار و ۴۰۰ مورد جراحی خبر داد و گفت: برخی مصدومان قطع عضو شده بودند که با توجه به اعزام به موقع اعمال جراحی پیوند عضو به صورت موفقیت آمیز انجام شد.

فرمانده نیروی زمینی سپاه با اعلام به اتمام رسیدن مرحله اول عملیات آواربرداری در مناطق زلزله زده از آغاز مراحل جدید آواربرداری خبر داد.

۲۸۱ میلیارد تومان کمک بلاعوض و ۶۵۹ میلیارد تومان تسهیلات

هیات دولت با اختصاص مبلغ ۲۸۱ میلیارد تومان کمک بلاعوض و ۶۵۹ میلیارد تومان تسهیلات برای بازسازی بخش های خسارت دیده ناشی از زلزله استان کرمانشاه موافقت کرد

وزیر کشور از توزیع حدود ۲۴ هزار چادر در مناطق زلزله زده خبر داد و گفت: ۱۰ هزار چادر دیگر نیز در بین زلزله زدگان توزیع می شود.رئیس کمیته مشارکت‌های مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین حسینی: با همت خیرین و هیات‌های مذهبی تعدادی موکب جهت طبخ و توزیع غذا بین هموطنان زلزله زده در استان کرمانشاه برپا خواهد شد.

تخریب ۱۰۰ درصدی ۱۵۵۰۰ واحد مسکونی

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمانشاه: بنا به آمار تقریبی حدود ۱۱ تا ۱۲ هزار واحد روستایی و نیز حدود چهار هزار و ۵۰۰ واحد شهری ۱۰۰ درصد تخریب شده و برای شروع آواربرداری لازم است فرم مربوطه توسط مالک تکمیل و خودش نیز حین عملیات حضور داشته داشته باشد. معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن نیز گفت: در این زلزله حدود ۱۵۵۰۰ واحد مسکونی صد دردصد تخریب شده اند که ۱۱ هزار واحد روستایی و ۴۵۰۰ واحد در شهرها صد درصد تخریب شده اند تعدادی هم نیاز به تعمیر دارند که در مجموع ۳۰ هزار و ۵۰۰واحد خسارت دیده داریم و در جلسه ای که با رئیس جمهور داشتیم برآورد اعتبار شده است و تسهیلات شامل وام قرض الحسنه با کارمزد ۵ درصد برای شهرها و ۴ درصد برای روستاییان در نظر گرفته شده است. تسهیلات بلاعوض هم برای مناطق شهری و روستایی در نظر گرفته شده است. در کنار این تسهیلات برای تامین معیشت و تامین لوازم خانه که ۲ میلیون کمک بلاعوض و ۳ میلیون به صورت وام­ برای تامین لوازم منزل در نظر گرفته شده است.

قائم مقام شهردار کرمانشاه از ارسال پنج هزار و ۶۱۰ تخته پتو و چادر مسافرتی به مناطق زلزله زده استان خبر داد و گفت: از این مقدار ۵۴۰۰ تخته پتو و ۲۱۰ تخته نیز چادر مسافرتی بوده است.

توزیع روزانه ۳۰ هزار پرس غذا

مدیر کل حج و زیارت استان کرمانشاه گفت: روزانه ۳۰ هزار پرس غذای گرم میان زلزله زدگان استان کرمانشاه توزیع می‌شود.

وزیر کشور در پنجمین جلسه شورای عالی مدیریت بحران گفت: قرارگاه خاتم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام آمادگی کرده که ساخت مساکن روستایی را برعهده بگیرد و این کار با هماهنگی وزارت راه و شهرسازی که متولی این‌کار است انجام می‌شود.

میثم جعفرزاده مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو با اشاره به اینکه ۱۵۰ روستا بین ۸۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب شده اند و با مشکل آب مواجه هستند، افزود: در زمان حاضر در حال تلاش هستیم تا با کمک چند تیم عملیاتی از شرکت توانیر و شرکت توزیع نیروی برق، چاه های ایستگاه های پمپاژ تخریب شده را وارد مدار کنیم که با ورود پمپ ها به مدار، حداقل شرایط آب این روستاها در ورودی روستا به حالت طبیعی در آید؛ این در حالی است که به دلیل تخریب بالای روستاها، تا زمانیکه آوار برداری به طور کامل صورت نگیرد، نمی توانیم شبکه های آب داخل روستا را وصل کنیم.

محمد باقر نوبخت از تصویب پرداخت کمک های بلاعوض و تسهیلات دولت به زلزله زدگان خبر داد و بیان کرد:  مصوبات دولت در ۴ سرفصل در قالب ۶۵۹ میلیارد تومان تسهیلات و ۲۸۱ میلیارد تومان به صورت بلاعوض بوده است. سخنگوی دولت گفت: به هر خانوار آسیب دیده روستایی ۵ میلیون تومان و به هر خانواده شهری نیز ۶ میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت می شود. خانواده هایی که نیاز به مرمت خانه دارند، ۱۲ میلیون وام و ۲ میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت می شود. کسانی که به خرید لوازم خانه احتیاج دارند، ۳ میلیون وام و و ۲ میلیون کمک بلاعوض پرداخت می شود.

نوبخت همچنین اعلام کرد: برای اسکان موقت خانواده ها، در روستاها ۳ میلیون و در شهرها ۵ میلیون کمک بلاعوض پرداخت می شود. این مبالغ فقط برای خانواده ها در نظر گرفته شده و غیر از مصوبه ای است که برای جبران خسارات و بازسازی زیربناها و ابنیه دولتی است.

از تخریب ساختمان های مسکن مهر تا بیمارستان و مدرسه؛ اما و اگرهایی در نحوه نظارت بر ساخت و سازها

مسکن‌های مهر بیمه‌نامه کیفیت ساخت نداشتند

در حالی که گفته می‌شود در حادثه زلزله استان‌های غربی ایران بیشترین تخریب‌ها مربوط به ساختمان‌های مسکن مهر بوده گزارش‌ها حاکی از این است که این ساختمان‌ها هیچ گونه بیمه مهندسی از جمله بیمه‌نامه کیفیت ساخت نداشتند. علی رضایی – مدیر بیمه‌های آتش سوزی بیمه ایران – در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به این که آیا ساختمان‌های مسکن مهر بیمه‌نامه‌ای داشتند، اظهار کرد: برای ساخت‌وسازها بیمه‌نامه‌ای به نام بیمه کیفیت ساخت وجود دارد و از دیدگاه شخصی من همه پیمانکارها باید اجبار داشته باشند تا این بیمه‌نامه را تهیه کنند. وی ادامه داد: در تمام  دنیا وقتی می‌خواهند خانه‌ای بخرند یا بفروشند اولین مدرک مورد نیاز  این است که آن ساختمان بیمه‌نامه دارد یا خیر. به نظر من در ساخت و سازها در ایران نیز این بیمه‌نامه باید اجباری شود. مدیر بیمه‌های آتش سوزی بیمه ایران افزود: اگر ساختمانی بیمه‌نامه تضمین کیفیت ساختمان داشته باشد کارشناس بیمه باید بر ساخت و ساز نظارت کنند و مطمئن شود که این ساختمان تا ۱۰ سال در مقابل تمام حوادث مقاوم است، چرا که سازنده باید ۱۰ سال تضمین کیفیت ساختمان را بدهد. رضایی تشریح کرد: در مسکن‌های مهر ستون‌هایی که باید بتنی می‌بودند داخلش آجرهای سفالی ریخته‌اند و حتی میلگرد هم ندارند و این موضوع علت اصلی تخریب این ساختمان‌هاست. در واقع باید بگویم علت اصلی این تخریب‌ها عدم نظارت بر ساخت و ساز است، وگرنه زلزله حادثه طبیعی است که در همه دنیا اتفاق می‌افتد ولی ما چون نظارت دقیقی بر ساخت و سازهایمان نداریم زلزله را بلا می‌نامیم.

زلزله غرب ایران نمایی کلی از وضعیت حاکم بر ساخت وساز را نشان داد

یک عضو سازمان نظام مهندسی با بیان این‌که تهران در برابر زلزله تسلیم محض است گفت: بساز و بفروش‌ها از کار می‌زنند؛ شهرداری‌ها برای منافع خودشان مقررات را نادیده می‌گیرند؛ سازمان نظام مهندسی به بنگاه تجاری تبدیل شده و در این شرایط وزارت راه و شهرسازی فقط روی بخش راه تمرکز کرده است. احمدرضا سرحدی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: زلزله غرب ایران نمایی کلی از وضعیت حاکم بر ساخت وساز را نشان داد. آیین‌نامه‌هایی که در چارچوب وزارت راه و شهرسازی تصویب می‌شود به شدت ناکارآمد است و راه را برای تخلفات متعدد باز می‌کند. بعد، نظام مهندسی را متهم به صوری‌کاری می‌کنند که البته درست هم می‌گویند اما سوال این است که چه کسی این بستر را ایجاد کرده است؟ وقتی وزارتخانه برای مهندس ناظر آیین‌نامه می‌دهد که باید چهار یا پنج بار بر سر ساختمان برود و تاکید نمی‌شود که باید به طور دائم بر سر پروژه‌ها باشند، یا وقتی مجری ذی‌صلاح است ولی شهرداری جلوی آن را می‌گیرد، چرا وزارت راه و شهرسازی سکوت می‌کند؟

این عضو سازمان نظام مهندسی با اشاره به عملکرد شهرداری‌ها گفت: طبق ماده ۱۰۰ هرکس در محدوده شهرها بخواهد خانه بسازد باید از شهرداری مجوز بگیرد و عنوان می‌کند مامور شهرداری اگر تخلفی در بخش کیفیت بناها دید گزارش کند، اما این مقوله هیچ‌گاه اتفاق نمی‌افتد، جز این‌که موضوع اضافه بنا باشد. در این مرحله شهرداری همانند عقاب حاضر می‌شود و اگر کسی دو متر اضافه بسازد بالای سر کار می‌آید. اگر مهندس ناظر بنویسد ساختمان کیفیت لازم را ندارد اصلا شهرداری توجه نمی‌کند و اگر مهندس زیاد گیر بدهد او را به شورای انتظامی می‌برند و می‌گویند یا تایید کن یا برو! وقتی هم می‌گوییم چرا این کار را می‌کنید می‌گویند مسکن در رکود است. سرحدی درباره سازمان نظام مهندسی هم با بیان این‌که این سازمان به بنگاه تجاری تبدیل شده است مدعی شد: هم‌اکنون اگر مهندسی در کل کشور بخواهد درست کار کند، مالک، نظام مهندسی، وزارت راه و شهرسازی و شهرداری جلویش می‌ایستند. شهرداری مهندسان متعهد را به کمیسیونی به نام “کمیسیون امن” می‌برد که هیچ جایگاه قانونی ندارد. آن جا یا وادارش می‌کنند نظر مالک را تامین کند یا پرونده‌اش را به شورای انتظامی می‌فرستند. شورای انتظامی هم که در خدمت مالک است؛ بنابراین مهندسی می‌تواند کار زیاد بگیرد که موی دماغ مالک و سازمان نظام مهندسی نباشد، چون نظام مهندسی دنبال درآمد است. به همین دلیل پنج درصد عوارض و کل پول حق نظارت را که هزاران میلیارد تومان است می‌گیرند و بلوکه می‌کند؛ بعد به صورت قطره چکانی هر سه ماه یا شش ماه بنا به پیشرفت کار ۱۰ درصد را آزاد می‌کنند.

نظام مهندسی به شدت انتفاعی شده‌

وی افزود: نظام مهندسی در تمام استان‌ها پول‌ها را در سپرده کوتاه مدت و بلندمت می‌خوابانند و سودهای ۲۲ تا ۲۷ درصدی می‌گیرند؛ در واقع از پول‌هایی که متعلق به مهندس ناظر است در جهت منافع خود استفاده می‌کنند.به گفته او نظام مهندسی به شدت انتفاعی شده‌اند؛ به طوری که در بعضی استان‌ها ملک خریده اند، در بعضی جاها ویلا می‌سازند و کسب و کار و تجارت می‌کنند.این عضو سازمان نظام مهندسی تاکید کرد: در این وضعیت وزارت راه وشهرسازی به فکر ایجاد یک قانون جدید است. در واقع می‌گوید جلوی چیزی که خودم باعث آن شدم را در نظام مهندسی می‌گیرم و به شهرداری می‌دهم. شهرداری هم که متهم ردیف اول خلاف‌های ساخت وساز است؛ یعنی می‌خواهند گوشت را دست گربه بدهند و شهرداری را مامور کنترل ساختمان کنند.

شهرداری به کیفیت کار ندارد و پول و تراکم و قانون‌فروشی برایش مهم است

سرحدی با بیان این‌که چهار عامل دخیل در امر ساخت وساز، جز سود به هیچ چیز دیگری توجه ندارند گفت: مالک از مصالح غیراستاندارد استفاده می‌کند تا سود بیشتری ببرد. از مهندس ناظری استفاده می‌کند که سر کار نیاید. رنگ و لعابی به ساختمان می‌زند که بتواند آن را به قیمت بالاتر بفروشد و وقتی هم خانه آماده می‌شود شناسنامه فنی ملکی ندارد و خریدار صرفا به رنگ و لعاب ساختمان توجه می‌کند؛ غافل از این‌که ساختمان از درون بی‌کیفیت است.وی ادامه داد: شهرداری، ساختمان را نه به عنوان یک کالای ایمن بلکه یک حرکت اقتصادی برای کسب درآمد برای اداره شهر می‌بیند؛ بنابراین به کیفیت کار ندارد و پول و تراکم و قانون‌فروشی برایش مهم است. در واقع شهرداری، ساختمان را به شکل گاو شیرده نگاه می‌کند. برج‌سازی روی گسل، تخریب باغ‌ها و تخریب محیط زیست هم برایش مهم نیست.این کارشناس مسکن با بیان این‌که بعد از ادغام بخش مسکن و راه، عمده تمرکز وزارتخانه بر روی بخش راه است، تاکید کرد: معتقدم در وزارت راه و شهرسازی به‌ویژه در دولت های نهم، ‌ دهم، یازدهم و دوازدهم به دلیل ادغام، فقط وزیر راه داریم. وزیر راه ۹۰ درصد وقت خود را معطوف به راه کرده که البته با توجه به گستردگی در حوزه هوایی، ریلی، آبی و جاده‌ای مسوولیت خطیری است؛ لذا شهر را به دست کارمندان درجه دو، سه و چهار وزارتخانه داده است که بسیار ناتوان و کم‌توجه ظاهر شده‌اند.

عمده برج‌های تهران روی گسل است

سرحدی اظهار کرد: عمده برج‌های تهران روی گسل است  که دیر یا زود فعال خواهد شد و فاجعه‌ای به وجود می‌آید. این برج‌ها نه تنها تخریب می‌شود بلکه با توجه به عدم رعایت طرح‌های تفصیلی و جامع توسط شهرداری ها که در کوچه‌های باریک مجوز احداث ساختمان‌های ۱۰ طبقه داده‌اند، امکان خدمات‌رسانی به آنها هم وجود ندارد. طبق آمار ۶۰ تا ۷۰ درصد مدرسه‌ها و بیمارستان‌ها فرسوده هستند. این عضو سازمان نظام مهندسی با بیان این‌که تهران در برابر زلزله تسلیم محض است گفت:  دیگر نمی‌توان برای تهران هیچ کاری کرد. با این حال از همین امروز باید ساختمان‌ها را استاندارد با مصالح باکیفیت و مجریان ذی‌صلاح بسازند و نظارت‌ها از حالت قلابی به حالت واقعی برسد. به گفته سرحدی، در مصالح ساختمانی، استانداردهایی که مورد قبول بین‌المللی و حتی استانداردهایی که در چارچوب مقررات ملی آمده است اجرا نمی‌شود. ما بتن، تیرچه، سیمان، آهن، میلگرد و سایر مصالح استاندارد نداریم و هیچ کنترلی روی این مسائل نیست. جنس قلابی داده می‌شود، هیچ دقتی در ساخت بتن صورت نمی‌گیرد و میل‌گردهایی که استفاده می‌شود با یک ضربه می‌شکند.

بیش از ۹۰ درصد ساختمان‌ها در پایتخت بدون مجری ذی‌صلاح ساخته می‌شود

وی افزود: در بخش مقررات ملی و ضوابط ساخت و ساز هم با مشکلات اساسی مواجهیم. بعداز زلزله رودبار آیین‌نامه ۲۸۰۰ تصویب شد که به‌روز بود ولی هیچ عاملی که بتواند آن را کنترل و نظارت کند وجود ندارد. ما مقررات داخلی خوبی داریم ولی اجرا نمی‌شود و کسی هم متولی اجرا نیست. مقررات ملی فقط روی کاغذ آمده است؛ اگر هم اجرا شود به شکل صوری است و با یک امضا و تاییدیه که هیچ محتوایی ندارد مورد استفاده قرار می‌گیرد. این عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان با بیان این‌که عوامل اجرایی اعم از کارگر ماهر، استاد کار، تکنسین یا مهندس ماهر کمترین حضور را در ساخت وساز دارند گفت: از سال ۱۳۷۴ تا ۱۳۸۴ باید کلیه عوامل دخیل در ساخت وساز از کارگر تا تکنسین، کارت مهارت فنی اخذ می‌کردند اما هرگز این موضوع محقق نشد. بیش از ۹۰ درصد ساختمان‌ها در پایتخت بدون مجری ذی‌صلاح ساخته می‌شود. یعنی هرکس که پول داشته باشد می‌سازد.

در مسکن مهر هزینه را در قسمت فنی، مهندسی یا حتی بعضی موارد در سازه کاهش دادند

سرحدی خاطرنشان کرد: در بعضی موارد خود مراجع رسمی با تصور این‌که با به‌کارگیری عوامل فنی و مصالح باکیفیت هزینه ساخت بالا می‌رود جلوی اجرای قانون را می‌گیرند! مثلا در مسکن مهر با این تصور که می‌خواستند مستضعف‌نوازی کنند هزینه را در قسمت فنی، مهندسی یا حتی بعضی موارد در سازه کاهش دادند. قبل از زلزله بم دیدیم که برای کمک به افراد محروم بسیاری از ساختمان‌ها شناژ نداشتند که نتیجه‌ی این اقدام را در فاجعه بم دیدیم.

پایان پیام/538

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۷۸۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: مبلغ درخواستی از سوی مسئولان استان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست و باید برآورد دقیق و کارشناسی شده وجود داشته باشد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، محمدحسن نامی امروز در جمع خبرنگاران در استانداری کرمانشاه، با اشاره به اینکه استان کرمانشاه از نظر پیشگیری، آمادگی و مقابله با بحران نسبت به سایر استان‌ها وضعیت بهتری دارد، اظهار داشت: این وضعیت باز هم کافی نیست و باید پیشگیری در حوزه‌های مختلف که می‌تواند احتمال خطر در آن وجود داشته باشد، با استفاده از ظرفیت استان مورد توجه قرار گیرد و ما نیز وظیفه داریم بودجه مورد نیاز را به ویژه برای شهر کرمانشاه تهیه کنیم.

وی درباره تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه گفت: در شهرستان سرپل‌ذهاب برخی از اماکن عمومی از جمله ساختمان‌های اداری، مساجد، کتابخانه‌ها و مراکز بهداشت هنوز ساخته نشده و نیاز به بودجه دارد و باید به نتیجه برسد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برآورد دقیقی از میزان اعتبار مورد نیاز برای بازسازی این اماکن وجود ندارد و تعیین اعتبار و زمان تأمین آن نیاز به برآورد دارد و البته از این به بعد همچون سال گذشته بودجه براساس براورد تخصیص نمی‌یابد بلکه به صورت مرحله به مرحله با پیشرفت کار و دقت در محاسبه و استفاده از ظرفیت دستگاه‌های موجود پرداخت می‌شود. این ساختمان‌ها باید ساخته می‌شد، اما با کم‌دقتی رها شده و اکنون ما بنا داریم تا انتها همراهی کنیم و نیازی به اعلام اعتبار نیست. ساختمان‌های دولتی باید بیمه باشند و در صورت تخریب به هر دلیل، ما نباید یک ریال برای بازسازی آن کمک کنیم و کاری که اکنون قرار است انجام شود کاری اضافه بر وظیفه است.

نامی با اشاره به اینکه برای ساخت و بازسازی مساجد می‌توان از ظرفیت خیران استفاده کرد، گفت: ما تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم که این وضعیت ساماندهی شود اما باید همراه با دقت باشد و با برآورد کارشناسی برآورد صحیحی انجام شود.

وی با اشاره به اینکه با توجه به شعار سال باید بیشتر از ظرفیت مردم استفاده شود، افزود: در رابطه با ساماندهی آبشوران نیاز به اقدامات اولیه دارد و در ابتدا باید نقشه دیجیتال شهر تهیه شود که بتوانیم تصمیم درستی بگیریم و اعتبار آن از منابع استانی و بخشی نیز از بودجه مدیریت بحران تأمین می‎‌شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برای ساماندهی آبشوران نیز اطلاعات دقیقی از نحوه انجام عملیات، شیب رودخانه و نوع مصالح مورد استفاده وجود ندارد و نمی‌توان بدون داشتن این اطلاعات اعتباری برای آن برآورد کرد.

نامی با اشاره به استفاده از پساب شهر کرمانشاه برای صنایع افزود: در قانون بودجه 1402 قید شده که تمایم شرکت‌های صنعتی باید از پساب استفاده کنند و تمام دستگاه‌ها باید در حد توان برای تصفیه پساب و انتقال آن به شهرک‌های صنعتی کمک کنند.

وی با اشاره به اینکه توسعه فضای سبز در کرمانشاه به خوبی انجام شده است، گفت: براساس برنامه‌ریزی انجام شده باید در کشور 250 میلیون اصله درخت کاشته شود و بنابر تأکید مقام معظم رهبری باید این درختان مثمر باشند و تولید چوب نیز می‌تواند در این دسته قرار بگیرد، زیرا در کشور سالانه به حداقل پنج میلیون مترمربع چوب نیاز است که بخشی از آن وارد می‌شود و به هر میزان این تولید چوب افزایش یابد واردات کاهش می‌یابد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان کرد: با این وجود تلاش می‌شود درختان کاشته شده مثمر باشد و نحوه عملکرد در این زمینه براساس تقسیمات وزارت جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی به دقت پیگیری می‌شود، زیرا توسعه فضای سبز یکی از اصول مهم دنیا برای ادامه حیات بشر است.

نامی با اشاره به اینکه در تمام ابعاد مدیریت بحران مردم حضور فعال دارند، گفت: این حضور نیاز به سازماندهی و آموزش دارد و به همین دلیل قرارگاه مردم یاری بحران در کشور به منظور آموزش مردم و استفاده از ظرفیت مردم در بحران‌ها راه‌اندازی شده است.

برآورد دقیق از خسارت در مناطق زلزله‌زده انجام شده است

محمدطیب صحرایی نیز در این نشست با تأکید بر همراهی مدیریت بحران کشور تا پایان ساماندهی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه اظهار داشت: ممکن است اعتبار مورد نیاز بیشتر یا کمتر از برآورد و اعتبار درخواست شده باشد و مهم این است که از این وضعیت عبور کنیم. در صورت همراهی مدیریت بحران می‌توانیم در مدت زمان قابل قبولی تمام مناطق زلزله‌زده استان را از نابسامانی فعلی خارج کنیم.

صحرایی با بیان اینکه براساس برآورد انجام شده تا پایان سال گذشته 2700 میلیارد تومان برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده نیاز است گفت: برآورد دقیق از خسارت‌ها وجود دارد و تقدیم خواهد شد و در صورت نیاز برآورد تکمیلی و کارشناسی‌های جدید انجام می‌شود.

استاندار کرمانشاه افزود: متأسفانه ردیف بودجه بازسازی مناطق زلزله‌زده از قانون بودجه حذف شده و برای بازگشت این ردیف حمایت مدیریت بحران نیاز است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رفع مشکلات مدیریت بحران کرمانشاه در گرو ۴ همت اعتبار
  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است
  • ایمن‌سازی کرمانشاه ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶